Geef een luxueuze uitstraling aan je badkamer met een regendouche
Wanneer je een nieuwe badkamer uitkiest zijn er naast allerlei verschillende soorten meubels en douchecabines ook allerlei douches waar je uit kunt kiezen. De regendouche is erg populair, want het geeft je badkamer een luxe uitstraling en het zorgt voor veel comfort tijdens het douchen. Er zijn talloze verschillende soorten regendouches te vinden op te markt. We geven je wat tips om de beste keuze te maken.
Waarom kiezen voor een regendouche?
De belangrijkste reden om te kiezen voor een regendouche is het comfort. In tegenstelling tot een gewone douche verspreidt een regendouche water over een groter oppervlak. Je kunt in de koude wintermaanden dus lekker genieten van warm water over je hele lichaam.
Duurzame onder de douche
Of in de zomer juist van een koude sensatie. En wat dacht je van de uitstraling die een regendouche aan je badkamer geeft? De douchekop van een regendouche is vaak erg groot en de gehele kraan kan mooi worden weggewerkt in de muur. Het voegt meteen luxe toe aan je badkamer. Vind je het fijn om bijvoorbeeld samen te douchen? Dan is een regendouche een heel goede keuze, omdat je allebei warm blijft onder de waterstralen.
Waterbesparende techniek
Omdat een regendouche water over een groter oppervlak verspreidt dan een reguliere douche, verbruikt deze ook meer water. Dit kan soms wel tot twee keer meer zijn. Gelukkig zijn er wel merken die regendouches aanbieden waarbij waterverbruik door speciale technologie verminderd wordt. Er zijn bijvoorbeeld douches die lucht en water combineren, waardoor er minder water gebruikt hoeft te worden.
Wanneer je een regendouche aanschaft die deze technologie toepast verbruik je niet meer water dan met een gewone douche. De regendouches met waterbesparende technologie zijn wel duurder, dus wanneer je een douche aanschaft die dit niet heeft kun je het beste iets korter douchen dan je gewend bent met een gewone douche. Zo blijft je waterverbruik hetzelfde.
Nog meer water besparen?
Het is mogelijk om meer water te besparen met een regendouche. Je kunt naast de douche die opgehangen wordt aan het plafond of wordt gemonteerd in de wand, ook een losse douchekop bestellen.
Deze verbruikt net zoveel water als een reguliere douchekop. Wanneer je bijvoorbeeld de shampoo uit je haar wilt wassen kun je dit het beste doen met deze losse douchekop om het waterverbruik te verminderen.
De afvoer
Uit een regendouche komt dus meer water dan uit een reguliere douche. Dit water moet ook afgevoerd worden. Check dus van tevoren of dit met de huidige afvoer kan. Wanneer je alleen een nieuwe regendouche plaatst kun je hier het beste ook een dorpel bij kopen.
Dit is een rubberen drempel die zorgt dat het water wat uit de douche komt niet de hele badkamer in loopt. Wanneer je afvoer het water niet goed kan wegwerken kun je het beste een nieuw afvoersysteem laten plaatsen.
De warmwaterinstallatie
Naast dat je dus goed moet controleren of de afvoer het water wat uit een regendouche komt wel goed kan afvoeren, moet je ook letten op de warmwaterinstallatie.
Meer water, verbruikt ook meer warmte en dit moet deze installatie wel kunnen leveren. Vaak bij oudere huizen of wanneer je niet recent de waterinstallatie hebt vervangen is het goed om te kijken of meer waterverbruik geen problemen gaat opleveren. Een installatie moet minimaal aan de CW-3 voldoen. Is dit niet het geval? Dan kun je een extra boiler aanschaffen of een nieuwe cv-ketel kopen. Dit maak de aanschaf van een regendouche wel een stuk duurder.
Het installeren van een regendouche
Een regendouche kun je inbouwen in de muur. Dit geeft het mooiste en strakste resultaat en hier bereik je dat luxe gevoel mee wat je met een regendouche wilt uitstralen. Dit is echter wel meer werk dan dat je de regendouche op de wand plaatst.
Wanneer je een regendouche wilt inbouwen moeten er tegels van de wand worden afgehaald en vervolgens weer opnieuw worden geplaats. Dit brengt hogere kosten met zich mee. Wel zijn je leidingen dan netjes in de tegels weggewerkt en geeft dit een strakkere uitstraling. Wanneer je kiest voor een opgebouwde regendouche hoeven de tegels niet vervangen te worden. Dit is dus een goedkopere en snellere optie. Wel is het minder strak omdat je de leidingen en de stangen ziet zitten.
De hoogte
Wanneer je de regendouche gaat monteren moet deze op de juiste hoogte worden gehangen. Er wordt vaak geadviseerd om deze minimaal 30 centimeter boven je hoofd te laten plaatsen. De meeste regendouches worden niet direct in het plafond gemonteerd. Er zit nog een stang van enkele centimeters tussen het plafond en de douche. Houd hier rekening mee en zorg dat er minimaal 20 centimeter tussen de douche en het hoofd zit voor de meeste comfort.
Uitstraling en kleuren
Er zijn enorm veel verschillende stijlen en kleuren regendouches te krijgen. Je kunt online vele soorten bestellen en ook in de winkels is er veel keuze. Het beste is om te kijken wat bij de rest van de badkamer past. Heb je een strakke badkamer? Dan is een vierkante, zilveren regendouche misschien een goede optie. Heb je een speelse badkamer met marmeren details? Een ronde, koperkleurige douche staat hier erg mooi bij. Er is zoveel keuze, laat je inspireren en zoek eens online naar de verschillende opties voor je iets bestelt of koopt.
Een regendouche brengt veel luxe en comfort in je badkamer. Je hoeft al lang niet meer alleen van een regendouche te genieten in een spa of hotel, dit item is nu voor veel mensen thuis ook beschikbaar. Wanneer je rekening houdt met een aantal technische aspecten en je uit al het aanbod met betrekking tot stijl en kleur een keuze hebt kunnen maken, kun je genieten van een heerlijke en luxueuze douche-ervaring.