Een luxe en moderne uitstraling door de juiste douchewand

Wanneer je je badkamer verbouwt is het slim te investeren in een douchewand. Het heeft vele voordelen en geeft een luxe en moderne uitstraling aan je badkamer. Hier vind je wat tips voor het bestellen van een douchewand en aan welke dingen je nog meer kunt denken wanneer je een douchewand koopt.  

Geen opspattend water meer  

Een douchewand is een goede keuze wanneer je houdt van weinig gedoe. Het vergt weinig onderhoud en je hebt er lang plezier van. Het is vooral een goede investering om het water tijdens het douchen uit de rest van de badkamer te weren.

Geen last meer van opspattend water wat vervolgens zorgt voor een natte badkamervloer. Daarnaast blijft de warmte goed in de cabine hangen en hoef je je niet meer af te drogen op een natte vloer. Heb je bij een cabine met schuifdeuren al snel last van zeepresten tussen het frame, bij een douchewand heb je hier geen last van.

Duurzame onder de douche

Goede redenen om een douchewand te bestellen

Een douchewand bestellen voor je nieuwe badkamer is een investering. Wil je meer luxe en comfort in je badkamer, dan is het deze investering meer dan waard. Doordat de wand doorzichtig is krijg je een rustige, maar ook chique uitstraling in je badkamer.

Daarnaast zorgt het ook voor een optisch grotere badkamer. Waarschijnlijk is er ook geïnvesteerd in het tegelwerk en met een douchewand blijft dit zichtbaar. Ook is het een goede investering voor in de toekomst, omdat je bij een douchewand geen last hebt van een verhoogde in- en uitstap. Je loopt rechtstreeks de douche in. Vooral een uitkomst voor ouderen en mindervaliden.

Alternatief voor een douchewand

Het grootste nadeel van een douchewand is dat de vloer waterpas moet zijn om de wand te kunnen plaatsen. Is dit niet het geval dan zullen er werkzaamheden moeten plaatsvinden om de vloer toch waterpas te krijgen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Het kost daarnaast ook meer inspanning bij het installeren van de wand. Dit in tegenstelling tot een douchegordijn, die je heel gemakkelijk ophangt. Het is een goedkope optie voor een douchewand. Het houdt ook opspattend water tegen, maar wel minder dan een douchewand. Ook de uitstraling van de badkamer wordt vaak minder elegant wanneer je een douchegordijn ophangt.

Een kunststof of glazen douchewand bestellen

Wat betreft de materiaalkeuze van de douchewand zijn er twee opties. Je kunt kiezen uit kunststof en uit glas. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Kunststof is minder fragiel als glas en zal nooit breken.

Een glazen douchewand kan dit wel, maar is tegenwoordig van veiligheidsglas gemaakt en zal dus ook niet snel kapot gaan. Het voordeel van een glazen wand is dat het langer mooi blijft dan kunststof. Er zal minder snel schimmel of kalkaanslag te zien zijn op een glazen wand.

Drie soorten glas

Met de keuze voor een glazen wand ben je er nog niet. Je hebt ook nog keuze uit mat, spiegelend en helder glas. Om het je gemakkelijker te maken hieruit een keuze te maken leggen we de verschillen tussen de drie uit.

De meeste douchewanden zijn gemaakt van helder glas. Hier kun je geheel doorheen kijken en zorgt ervoor dat je badkamer groter lijkt.

Wanneer je juist meer privacy wilt als je aan het douche bent kun je kiezen voor mat glas, ook wel melkglas. Hier kun je niet doorheen kijken, er zijn slechts silhouetten te zien.

Als laatste bestaan er douchewanden van spiegelglas. Door dit glas kun je niet heen kijken. Het zorgt tegelijkertijd voor meer ruimte in je badkamer. De douchewand kan ook, zoals de naam al zegt, als spiegel gebruikt worden.

Douchewand bestellen met schuifdeuren of een openslaande deur

Bestel je een douchewand, dan kun je het beste ook meteen de douchedeur bestellen. Je kunt namelijk enkel een douchewand laten plaatsen, zodat je een inloopdouche hebt. Het nadeel hiervan is dat opspattend water de vloer van de badkamer nat maakt.

Wil je zoveel mogelijk water tegenhouden dan kun je kiezen uit schuifdeuren of een openslaande deur. Je loopt dan ook gemakkelijk je douche in, maar hebt geen last van een natte vloer wanneer je klaar bent met douchen. Je kunt bij zowel een openslaande deur als bij schuifdeuren kiezen voor twee delen, wat fijn is wanneer je een kleine badkamer hebt. Wat materialen betreft kun je bij de deuren ook kiezen uit kunststof of glas. Bedenk voor je gaat bestellen van welk materiaal de douchewand wordt en stem hier je douchedeur op af voor het mooiste effect.

Schuifdeuren of klapdeuren?

Bij het kiezen van schuif- of klapdeuren kun je de voor- en nadelen van beiden tegen elkaar opwegen. Schuifdeuren zijn bijvoorbeeld een uitkomst wanneer je weinig ruimte in de badkamer hebt, maar het vergt wel meer onderhoud dan klapdeuren.

Het kost ook meer tijd en inspanning om schuifdeuren te installeren en de vloer moet waterpas zijn. Bij klapdeuren is dit niet nodig. Deze zijn makkelijker te monteren en zijn makkelijker te onderhouden. Bij schuifdeuren kunnen de onderdelen op den duur slijten. Bij klapdeuren is dit niet zo. Een nadeel van klapdeuren is dat er genoeg ruimte moet zijn voor de raaihoek.

Een douchekop bestellen

Om de doucheruimte compleet te maken kun je het beste meteen een douchekop bestellen. Er is ruime keuze, van regendouches tot verstelbare douchekoppen. Het voordeel van een regendouche is dat het luxe uitstraalt en het water over je hele lichaam wordt verspreid.

Wel verbruik je met een regendouche meer water dan met bijvoorbeeld een verstelbare douchekop. Met deze douchekop kun je zelf instellen hoe je de waterstralen wilt hebben. Krachtig om je haar uit te spoelen of juist wat zachter om even een rustmoment te pakken onder de douche. En met je nieuwe douchewand heb je geen last van opspattend water. Naast het soort douchekop kun je bij het bestellen ervan ook rekening houden met het materiaal. In een nieuwe badkamer is het het mooist als de douchekop van hetzelfde materiaal is als de kraan in de wastafel. Dit geeft rust en een luxe uitstraling aan je badkamer. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld messing en chroom. Dit is een persoonlijke keuze, maar wel eentje om over na te denken.